Marokko gelijk tegen Canada

MONTREAL, 2 JUNI. Marokko, op 29 juni Nederlands derde tegenstander bij de wereldtitelstrijd in de Verenigde Staten, heeft een oefenduel tegen Canada in Montreal met 1-1 gelijkgespeeld. De Afrikanen verspeelden de zege in de laatste minuut. Mohammed Chaouch zorgde in de 58e minuut met een kopbal voor de openingstreffer. Invaller Rudy Doliscat maakte een paar seconden voor tijd gelijk.

Noorwegen, dat in de kwalificatie voor de wereldtitelstrijd Nederland achter zich liet, heeft gisteren in de aanloop naar het WK van Europees voetbalkampioen Denemarken gewonnen. De wedstrijd in Oslo eindigde in 2-1, door drie doelpunten in de laatste tien minuten van de eerste helft.

Jakobsen, speler van Young Boys, en verdediger Berg van Blackburn Rovers scoorden voor de Noren. Flemming Povlsen was succesvol voor de Denen. Roemenië, ook een WK-deelnemer, stelde de aanhang teleur door in Boekarest 0-0 te spelen tegen Slovenië.