Heidemij: vlakke winstontwikkeling

Heidemij (infrastructuur en milieu), sinds vorig jaar eigenaar van het Amerikaanse ingenieursbureau Geraghty & Miller, heeft in het eerste kwartaal van 1994 een onveranderde winst laten zien van 3,7 miljoen gulden ten opzichte van een jaar eerder.

In Amerika presteerde Geraghty & Miller minder door de extreem lage winter-temperarturen en slechte weersomstandigheden. Het Amerikaanse ingenieursbureau heeft in het afgelopen jaar ook al matig gedraaid. Zo'n zestig banen werden geschrapt.

Het bedrijfsresultaat van Heidemij klom in de eerste drie maanden met 41 procent van 3,9 miljoen naar 5,5 miljoen gulden. Voor heel 1994 wordt stijging van resultaat en omzet verwacht. De omzet ging vooral door de overneming in de VS met 17 procent omhoog van 163,4 miljoen naar 190,7 miljoen gulden.