EDS verwerft Icim

EDS Nederland heeft het Informatiecentrum voor Infrastructur en Milieu (Icim) in Rijswijk overgenomen van de drie aandeelhouders: Unisys Nederland, Raet en Heidemij.

Alle 234 Icim-medewerkers zijn in dienst getreden van EDS. Icim was vroeger de Dienst Informatieverwerking van Rijkswaterstaat en werd in 1990 geprivatiseerd. Van 1990 tot nu toe was Icim eigendom van Unisys (39,2 procent), Raet (31,5 procent) en Heidemij (29,3 procent). Icim legt zich toe op ontwikkeling en beheer van informatiesystemen. Het Amerikaanse concern EDS (Electronic Data Systems) beschikt over 70.000 medewerkers in dertig landen, van wie er 13.000 in Europa werkzaam zijn. In Nederland werken 400 mensen in vestigingen te Rotterdam, Amsterdam, Den Haag en Spijkenisse.

Vorig jaar bedroeg de totale concernomzet van EDS omgerekend bijna 16 miljard gulden. De omzet in Europa kwam vorig jaar uit op omgerekend 3,1 miljard gulden.