Duitse industriële produktie sterk gegroeid in april

BONN, 2 JUNI. Het herstel van de economie in het westen van Duitsland lijkt op gang te zijn gekomen. De industriële produktie groeide in april ten opzichte van de voorgaande maand onverwacht sterk met 2,5 procent.

In vergelijking met april van het afgelopen jaar was er een vooruitgang van 4,1 procent, zo blijkt uit gisteren gepubliceerde voorlopige cijfers van het Duitse ministerie van economische zaken. Het ministerie tekende wel aan dat de definitieve cijfers over april waarschijnlijk wat lager zullen uitvallen. Volgens de eerste gegevens was de vooruitgang het grootst in de mijnbouw (6,5 procent) en de elektriciteits- en gasvoorziening (4,5 procent). In de verwerkende industrie nam de produktie toe met 3 procent, maar de bouw liet een vermindering zien van 5 procent. (KRF, DPA)