Nieuwe wet voorkomt overval op geldwagen

ROTTERDAM, 1JUNI. Dankzij een nieuwe wet heeft de regiopolitie Rotterdam-Rijnmond een overval op een geldwagen verijdeld.

Sinds februari van dit jaar mag de politie criminelen al arresteren als zij bezig zijn met de voorbereiding van een strafbaar feit. In voorgaande jaren mocht de politie pas ingrijpen nadat de daders hun slag hadden geslagen. Op 27 mei hield de regiopolitie na tips drie Rotterdammers aan die op weg waren naar Rijswijk, waar zij een geldtransportauto wilden overvallen. De politie wist op dat moment al dat zij de dagen er voor vanuit een gehuurd bestelbusje de plek in Rijswijk hadden geobserveerd en dat zij een vluchtauto hadden gestolen. De nieuwe wet is het resultaat van jarenlange druk vanuit politie- en justitiekringen op het ministerie van justitie en het parlement.