Hongersnood dreigt in Oost-Afrika

NAIROBI, 1 JUNI. Als de regens in augustus uitblijven, zullen twintig miljoen mensen in Afrika het slachtoffer worden van een hongersnood. Dat heeft Brian Atwood, hoofd van het Amerikaanse Bureau voor Ontwikkelingssamenwerking, gisteren in de Keniaanse hoofdstad Nairobi gezegd. Met name Ethiopië, Zuid-Soedan en Eritrea zouden door voedselgebrek worden bedreigd. “Het gaat hier om een wanhopige situatie, en we moeten nu een oplossing vinden. Als de regens uitblijven in augustus, wordt dit een grote hongersnood”, aldus het hoofd van het Amerikaanse Bureau. Atwood, die aan het hoofd staat van een Amerikaanse regeringsdelegatie die een bezoek brengt aan het bedreigde gebied, zei dat de Verenigde Staten dit jaar voor 366 miljoen dollar aan nood-voedselhulp zullen verstrekken, maar voegde daaraan toe Washington bereid is om dat bedrag op te voeren. In de loop van de week zal de delegatie naar Europa vliegen om daar overleg te voeren met Europese regeringsfunctionarissen om de hulpverlening te coördineren. (AP)