Cricket

Als bestuur van de Koninklijke Deventer Cricket- en Footballclub 'Utile Dulci' voelen we ons geroepen te reageren op de brief van A.J.

Simons (NRC Handelsblad, 16 mei). De heer Simons leeft nog steeds in de veronderstelling dat de op het Willibrordus College te Katwijk in 1884 opgerichte cricketclub 'De Phoenix' de oudste van Nederland is. Dit is niet waar. Het was op 13 oktober 1875, dat een op het Deventer Gymnasium terecht gekomen Engelse jongen zijn geliefde cricketspel zo miste dat hij met zijn medeleerlingen het nuttige met het aangename (Utile Dulci!) ging verenigen. De 16-jarige G.R. Dickson Romijn werd de eerste voorzitter van de Koninklijke U.D., waar al bijna 120 jaar met veel enthousiasme en gevoel voor traditie gevoetbald en gecricket wordt.

    • W.A.J. van Oorschot