Stakers treffen Tosca in Parijs met Domingo als Cavaradossi

PARIJS, 24 MEI. Door een staking van het personeel van de Parijse Opera dreigt een groots opgezette gala-voorstelling van de opera Tosca van Puccini woensdag niet door te gaan. Vrijdag werd ook al voor de derde keer deze maand een voorstelling van Tosca, met Placido Domingo in de rol van Cavaradossi, afgelast.

Het gala is mede bedoeld om een deel van het verlies van bijna vijftien miljoen gulden over 1993 goed te maken. Het zou rechtstreeks gevolgd kunnen worden door 55.000 operaliefhebbers in een van de veertig Franse bioscopen en theaters waar de voorstelling via een speciaal televisiescherm te zien zou zijn. De staking is het gevolg van de aankondiging door de opera-directie vorige maand om 119 van de 1700 werknemers te ontslaan. (AP)