Winst Mitsubishi 79 pct ingezakt

De Japanse autofabrikant Mitsubishi heeft een beroerd jaar achter de rug. Het bedrijf kreeg een vermindering van de winst met 79,1 procent tot 3,2 miljard yen (57,3 miljoen gulden) te verwerken. Daarnaast werd Mitsubishi geconfronteerd met een 33,4 procent lagere winst uit de gewone bedrijfsuitoefening, terwijl het bedrijfsresultaat met 52,5 procent omlaag schoot tot 35,4 miljard yen (634 miljoen gulden).

De omzet die in het op 31 maart geëindigde boekjaar al met 5,8 procent achteruitging naar 14 biljoen yen (253 miljard gulden) zal in het lopende jaar verder omlaag gaan tot 13.000 miljard yen, zo verwacht Mitsubishi. Het autoconcern rekent op een duidelijk herstel van de winst. Die zal dit yaar bijna vervijfvoudigen tot 15 miljard yen. De winst uit de gewone bedrijfsuitoefening zal daarentegen slechts groeien van 50 miljard yen (900 miljoen gulden) tot 53 miljard yen.