MOZZARELLA E PEPERONE ARROSTITE

Ditmaal geen friszoete tomaat bij de zachte smaak van mozzarella, maar geroosterde paprika die een ongelofelijke smaakmetamorfose heeft ondergaan door het roosteren. En geen koude mozzarella maar smeltendzachte warme kaas. Dat alles geserveerd op crostini, krokant geroosterde schijfjes stokbrood besprenkeld met olijfolie. Ook voor een Hollands bekkie is dat een lekker spekkie.

Voor 2 personen:

1 middelgrote vlezige rode paprika 8 dunne schijfjes stokbrood olijfolie (vierge) 1 bolletje mozzarella (circa 165 gram) zout en oregano

Leg de paprika op een dubbelgevouwen stuk aluminiumfolie (tegen het lekken) onder een hete grill tot de schil bovenop zwartgeblakerd is. Draai de paprika telkens een kwartslag tot hij rondom zwartgeblakerd is. Laat de paprika iets bekoelen, leg hem op een snijplank en trek de geblakerde schil voorzichtig van het vruchtvlees af. Halveer de paprika, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snijd beide helften overlangs elk in vier gelijke stukken. Bedruppel de schijfjes stokbrood met olijfolie, leg ze op het stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie en rooster ze onder de hete grill aan weerszijden krokant. Snijd de mozzarella in 8 plakjes, leg ze eveneens op een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie en zet ze onder de hete grill tot de kaas warm is en begint te smelten. (Er zal tijdens het grillen veel vocht uit de mozzarella lopen, althans als het goede mozzarella is; vandaar dat de plakjes niet direct op het geroosterde brood onder de grill gezet moeten worden.) Leg de warme plakjes mozzarella na het grillen met behulp van een bakmes op de krokante schijfjes stokbrood, leg daarop een plakje geroosterde paprika, druppel spaarzaam olijfolie over het geheel en strooi er een weinig zout en oregano over. Zet alles nog heel even onder de hete grill en serveer direct.