KEMA betaalt eerste dividend

KEMA te Arnhem heeft over 1993 met een winst van 14,8 miljoen gulden een aanzienlijk beter resultaat geboekt dan werd verwacht. Het boekjaar 1992 werd afgesloten met een winst van 10,4 miljoen gulden. De geconsolideerde omzet over het afgelopen jaar bedroeg 232,6 miljoen gulden, in 1992 was dat 204 miljoen.

De positieve trend in de resultaten van de laatste jaren zet zich voort, zo deelt KEMA mede. Dit jaar zal voor de eerste keer in het bijna zeventigjarige bestaan van KEMA een dividend worden uitgekeerd. Hiermee is 1,4 miljoen gulden gemoeid, oftewel 35 gulden per aandeel. Aandeelhouders van KEMA zijn een aantal elektriciteitsproduktie en -distributiebedrijven en Sep (nv Samenwerkende elektriciteitsproduktiebedrijven).

KEMA heeft 1400 medewerkers en is werkzaam op het gebied van engineering, research, keuringen voor de (proces-)industrie en elektriciteitsbedrijven in binnen- en buitenland. Er zijn vestigingen in de VS, Canada, Indonesië en een aantal europese landen.