Rusland en Finland naar finaleronde

BOLZANO/CANAZEI, 30 APRIL. Rusland en Finland hebben zich gisteren geplaatst voor de finaleronde van het wereldkampioenschap ijshockey. In noord-Italië zagen beide teams nog geen noodzaak tot overmatige inspanningen. De Russen wonnen met 4-1 van Oostenrijk, Finland had geen problemen met Noorwegen: 5-1.

Het idee van voorzitter Samaranch van het Internationaal Olympisch Comité om toonaangevende ijshockeyprofessionals in 1998 in het Japanse Nagano te laten deelnemen aan de Olympische Winterspelen is gisteren bij de wereldtitelstrijd in Bolzano door topofficials uit de sport van de hand gewezen.

Voorzitter Sabetzki van de Internationale IJshockeyfederatie noemde het voorstel oneerlijk. “Slechts een zeer gering aantal landen wordt door het toelaten van professionals sterker.”