Heerema Groep neemt Lijnco over

De Heerema Groep uit Groningen heeft het failliet verklaarde Lijnco overgenomen.

De Groningse speciaaldrukkerij wordt in sterk afgeslankte vorm voortgezet; ongeveer 120 van de 330 werknemers kunnen in dienst blijven. Dat heeft curator mr G.J. Niezink bevestigd. De speciaaldrukkerij gaat verder onder de naam Hecon Beheer, een vennootschap die alle bedrijfsactiviteiten van het medio april onder een schuldenlast van 23 miljoen gulden failliet verklaarde Lijnco zal voortzetten. De Heerema Groep was in oorsprong actief in de aardappel-, groente- en fruithandel en breidde haar activiteiten de laatste jaren uit tot onroerend goed en de overneming van failliete ondernemingen. De beheersmaatschappij nam recentelijk het Groningse interieurbedrijf Esmé en machinefabriek Elburg over.