Enterprise wil Lasmo overnemen

De Britse oliemaatschappij Enterprise Oil heeft een vijandig bod van 1,45 miljard pond (4,1 miljard gulden) uitgebracht op concurrent Lasmo. Als het tot een fusie komt van deze twee grootste onafhankelijke oliemaatschappijen in Groot-Brittannië, ontstaat een van de belangrijkste exploratiebedrijven ter wereld met activiteiten in 26 landen. De directie van Lasmo heeft onmiddellijk laten weten absoluut niet gediend te zijn van de avances. Ook de Londense effectenbeurs reageerde negatief. De aandelenkoersen van beide ondernemingen gingen flink omlaag. Volgens analisten is Enterprise noch Lasmo gebaat bij een samengaan. De olie- en gasproduktie van Lasmo bedraagt op het ogenblik 167.000 vaten (van 159 liter) olie-equivalent per dag. De reserves belopen 747 miljoen vaten. Enterprise heeft een produktie van 159.000 vaten per dag en een reserve van 881 miljoen vaten.