EK squash

De Nederlandse vrouwenploeg heeft gisterenavond tijdens het EK squash in Zoetermeer met 2-1 van Duitsland verloren. De formatie van interim-bondscoach Jonah Barrington vergooide daarmee de kans in de kruisfinale het onverslaanbaar geachte Engeland te ontlopen.

Nadat zowel Nederland als Duitsland van Frankrijk en Zwitserland had gewonnen, stond in de derde poule-wedstrijd de eerste plaats op het spel.

Duitsland won, vooral omdat het 18-jarige Nederlandse talent Vanessa Atkinson de spanning niet van zich af kon slaan tegen de 13 jaar oudere huismoeder Seidler. Het verlies van kopvrouwe Van Hoorn tegen Schöne, 12e op de wereldranglijst, was vervolgens ingecalculeerd, maar betekende gelijk de beslissing. Dat Sommers in vijf games uiteindelijk nog van Schöller won, deed niet meer ter zake.

De Nederlandse heren wonnen opnieuw. Na de zege op Griekenland werd gisteren ook Israel met 4-0 verslagen. Door dit resultaat eindigden de heren als eerste in hun voorronde-groep en spelen nu verder om de negende plaats.