Beers ziet hogere eerste halfjaarwinst

Beers denkt na een slecht jaar in 1993 de weg omhoog weer te hebben gevonden.

De Nederlandse verkoop- en service-organisatie van Scania-bedrijfsauto's verwacht voor de eerste helft van 1994 een hogere winst, zo blijkt uit het jaarverslag.

Beers verwacht dat het resultaat uit de verkoop en uit werkplaatsen en magazijnen zal verbeteren evenals dat uit lease- en financieringsactiviteiten. Daardoor zal in het eerste halfjaar een hogere winst worden gerealiseerd. In de eerste zes maanden van 1993 boekte Beers een netto resultaat van 9,9 miljoen gulden.

Ook de omzet zal in de eerste helft van 1994 hoger zijn. De orderontvangst was in het eerste kwartaal “aanzienlijk hoger”, maar of dat een tijdelijk inhaaleffect is of een teken van marktherstel is nog onduidelijk.

Het marktaandeel van Scania is vorig jaar met 1,8 procent afgenomen tot 20,2 procent. Beers tracht het marktaandeel zoveel mogelijk te behouden zonder de prijzen te veel te verlagen. Het bedrijf haalt flink uit naar concurrent DAF, die van marktbederf wordt beschuldigd. “Als gevolg van de bijzondere ontwikkelingen in 1993 bij het merk met het grootste aandeel in onze doelmarkt, zijn voor zeer lage prijzen chassis uit overtollige voorraad op de Nederlandse markt gebracht. Daardoor heeft zich opnieuw een ongekende prijsafbraak voorgedaan.”