Als ik een man was

Als ik een man was zou ik groot en rijzig zijn, ongeveer één meter 90.

Ik stel mij dan voor als knap, maar met een paar foutjes. Ik was een soort Clark Gable, had zijn ongepolijste charme. Mijn lichaam was gespierd en ik had strakke billen. Ik zou kracht uitstralen, maar ook rust en geborgenheid. Vrouwen vielen op mij omdat ik hen zekerheid leek te bieden. Ik zou koel overkomen, maar eigenlijk heel hartstochtelijk zijn. Mijn ijdelheid verborg ik. Ik liet bijvoorbeeld stiekem mijn harige rug harsen. Als ik zwembandjes begon te krijgen, zou ik me opknopen.

Als ik een man was, zou ik een betere opleiding hebben en bovendien zou ik in mijn vrije tijd voortdurend werken aan mijn innerlijke beschaving. In plaats van soapseries te volgen, las ik literatuur met een grote L, zodat ik mee kon blijven praten. Anders dan nu zou ik niet terugschrikken voor een stevige discussie over de actualiteit, of over kunst en literatuur. Ik denk dat ik ook meer vrienden had, omdat ik niet zo snel jaloers was. Mannen kunnen zich veel gemakkelijker over vervelende kanten van iemand heen zetten.

Ik zou trouwen, maar waarschijnlijk continu vreemdgaan. Een maîtresse lijkt me wel aardig, maar zelfs dan zou ik er nog andere vrouwen op na houden. Helemaal spannend lijkt het me om naar de hoeren te gaan. Ik denk dat ik wel kinderen zou hebben, waarschijnlijk bij verschillende vrouwen. Veel tijd voor mijn kinderen had ik overigens niet, omdat ik veel met mijn werk bezig was en daarnaast ook nog met allerlei vrienden, relaties en hobby's.

De intellectuele bagage van Anil Ramdas, de humor van John Cleese, de populariteit van Ruud Gullit, de scherpte van Ischa Meijer, het lijf van Arnold van der Leijden, de gevoeligheid van Paul Haenen, de intelligentie van Henk Hofland, de viriliteit van Prince; dat alles zou ik bezitten als ik een man was. En nog veel meer.

    • Eva Rensman
    • Ditke Schwartz