Ten Donkelaar volgt Baan op bij FC Twente

ENSCHEDE, 29 APRIL. Het bestuur van FC Twente heeft vanochtend officieel de benoeming bekendgemaakt van Issy ten Donkelaar als hoofdcoach in het volgende seizoen.

De aanstelling van de 52-jarige oefenmeester was al enkele weken een publiek geheim. Na de financiele regeling met de huidige trainer Rob Baan, wiens doorlopende contract gisteren werd afgekocht, kon de clubleiding de nieuwe man presenteren. Ten Donkelaar, die voor een jaar tekende, stond vroeger als verdediger onder contract bij SC Enschede, FC Twente en Heracles. Hij speelde ruim driehonderd wedstrijden in het betaalde voetbal. Als trainer trad Ten Donkelaar in 1978 in dienst van de KNVB-afdeling Twente. In 1991 verruilde hij die baan voor de functie van hoofd opleidingen bij FC Twente.