Steun van banken voor Euro Disney

PARIJS, 29 APRIL. Tweederde van de banken waarbij het pretpark Euro Disney bij Parijs diep in de schuld staat, is akkoord gegaan met het reddingsplan dat een stuurgroep vorige maand heeft opgesteld.

Dit is gisteren in bankkringen in Parijs vernomen. Euro Disney hoeft de schuld van 20,3 miljard franc (ongeveer 7 miljard gulden) de komende drie jaar nog niet af te lossen. Bovendien rekenen de 61 banken anderhalf jaar geen rente. Het plan voorziet verder in een kapitaalvergroting van 6 miljard franc. Het moederbedrijf Walt Disney neemt 49 procent voor zijn rekening, de banken draaien op voor de andere 51 procent. Het moederbedrijf is verder bereid vijf jaar lang af te zien van royalties en betalingen voor de bedrijfsvoering en zal de daaropvolgende vijf jaar een lagere afdracht accepteren. Ook stelt Walt Disney een krediet van 1,1 miljard franc beschikbaar. (AFP, DPA)