Lintjesregen 1994; Defensie

Ridder Orde Nederlandse Leeuw: Schout-bij-nacht ir. P.E.R. Leertouwer, Middlesex (GB); schout-bij-nacht tech. dienst R.M. Lutje Schipholt, Norfolk, Virginia (USA); luit.-gen. der mariniers H.G.B. van den Breemen, Mijnsheerenland; gen.-maj. ir. E.I.L.D.G. Margherita, technische staf Zoetermeer; gen.-maj. P. Huijsman, infanterie, Viersen-1 (BRD); gen.-maj. J.H. de Kleyn, infanterie, Zoetermeer; luit.-gen. H.A. Couzy, artillerie, Den Haag; luit.-gen. M. Schouten, genie, Alphen aan den Rijn; luit.-gen. H.J.W. Manderfeld, Kon. luchtmacht, Wassenaar.

Officier Orde Oranje-Nassau met zwaarden: Commandeur arts A.J. Noordhoek, Waddinxveen; kap. ter zee P.C. van der Graaf, Leidschendam; kap. ter zee P.S. Damsma, Oudeschoot; kap. ter zee ir. T. Geerinck, Leiden; kap. ter zee ir. L. Nieuwenhuis, Den Helder; kap. ter zee J.P.W. Janssen, Leiderdorp; kap.-luit. ter zee W.G. Lijesen, Den Helder;kap.-luit. ter zee W.G.M. Frohn, Den Helder; kap.-luit. ter zee O.G.W. Tieleman, Londen (GB); commandeur elektrotechn. dienst P.B.L. Kluver, Den Haag;kap. ter zee techn. dienst G.A.K. Crommelin, Voorschoten; kol. der mariniers G.G. Weenink, Roosendaal; luit.-kol. der mariniers P.C. Cammaert, Driebergen Rijsenburg; luit.-kol. der mariniers F.W. Hoogeland, Schagerbrug; commandeur van administratie mr. A.J. Vaandrager, Heemstede; kol. ir. J.G.C. Kiemeneij, techn. staf, Prinsenbeek; kol. ir. J.W. van Bemmel, techn. staf, Hekendorp;brig.-gen. mr. J.C.F. Knapp, mil. jur. dienst, Noordwijkerhout; brig.-gen. E.M.L.H. Termont, intendance, Ugchelen; kol. F.G. van der Hooft, intendance, Harderwijk; kol. A.J.N. Horstmeier, infanterie, Hilvarenbeek; kol. J.G.J. Mortel, infanterie, Ermelo; kol. S.C. van Nugteren, infanterie, Paramaribo;kol. A.J. de Jong, infanterie, Steggerda; luit.-kol. P.R.W. Poel, infanterie, Yde; luit.-kol. A.J. Homans, infanterie, Ermelo; luit.-kol. W.P.J. Patist, infanterie, Wolvega; brig.-gen. W.F. Vader, aan- en afvoertroepen, Den Haag; kol. B. Kantborg, aan- en afvoertroepen, Urmond; brig.-gen. W. Bos, artillerie, Hulsberg; brig.-gen. J. Stoffels, genie, Mignault (B); luit.-kol. J.A.N. de Vries, genie, Oss; brig.-gen. A. Laanstra, verbindingsdienst, Alphen a/d Rijn; kol. A. den Boer, verbindingsdienst, Oosterbeek; kol. M.J.M. van Broekhoven, tech. dienst, Harderwijk; kol. K.G.J. van Leusen, mil. administratie, Zoetermeer; luit.-kol. H.G. Holdert, mil. administratie, Zoetermeer; luit.-kol. L.J. Verhoef, mil. administratie, Zoetermeer; kol.-arts G.S.D. Zaalberg, geneeskundige dienst, Zeist; luit.-kol. J.W.F. Welling, geneesk. dienst, Duiven; commodore M. van Ginkel, Kon. luchtmacht, Nettetal (BRD); kol. mr. J.L. Schlangen, Kon. luchtmacht, Bethesda, Maryland (USA); kol. F.J.M. Vogelpoel, Kon. luchtmacht, Enschede;kol. E.W. Stroeve, Kon. luchtmacht, Zeist; kol. C.G.J. Hilderink, Kon. luchtmacht, Gouderak; kol. drs. J. Beks, Kon. luchtmacht, Napels (I); luit.-kol. E.B. van Enk, Kon. luchtmacht, Leiden; luit.-kol. A.N. Graaf, Kon. luchtmacht, Breda.

Officier Orde Oranje-Nassau: F. Smit RA, Kon. landmacht, Sassenheim; H.K. Regtop, oud-Kon. marine, Den Helder; dr. H.E. Wijers, dir. scheikundig lab. Kon. marine, Westzaan; ing. J. van Doorne, Kon. landmacht, Delft; J.H.W. Stemerdink, Kon. landmacht, Voorburg; P. Terpstra, oud-controleleider accountantsdienst, Wieringerwerf; M.J. Vergeer, commando opleidingen Kon. landmacht, Woerden; mr. K.A. Keuning, oud-lid maatschap. Raad v/d Krijgsmacht, Wolfheze; N.J.C. Smit, alg. vrz. Bond Ned. Mil. Oorlogs- en Dienstslachtoffers.

Ridder Orde Oranje-Nassau met zwaarden: Luit. ter zee A. Mulder, Den Helder; luit. ter zee W. den Boer, Den Helder; luit. ter zee R. Verweij, Curaçao (N.A.); luit. ter zee elektrotech. G.H. Nijhuis, Den Helder; luit. ter zee elektrotech. J.M. Spoolder, Den Helder;luit. ter zee tech. dienst A.F. van der Weegen, Oude Wetering; kap. der mariniers J.D. Harmans, Willemstad Curaçao (N.A.); luit. ter zee van adm. J.M.D.M. van Loon, Gouderak; maj. O.A. Uhlenbeck, intendance, Haarlem;kap. H. Nijland, intendance, Zuidlaren; kap. T.G. Woltjer, infanterie, Leiderdorp; eerste-luit. A.G. van Dun, infanterie, Oosterhout; ritmeester W.A.T. Kooijmans, cavalerie, Amersfoort; maj. C.J.M. Steijvers, artillerie, Leende; eerste-luit. J.M. Hendriks, artillerie, Zeven-Brauel (BRD);eerste-luit. J.H. Canters, verbindingsdienst, Zoetermeer; maj. R.A.F. Scheper, technische dienst, Leusden; maj. M. van Staveren, Kon. marechaussee, Apeldoorn;kap. J.W. Gaasbeek, Kon. marechaussee, Apeldoorn; kap. J.D.H. van den Berge, Kon. marechaussee, Rijswijk; kap. J. Larooi, Kon. marechaussee, Gouda;kap. J. van Malsen, Kon. marechaussee, Breda; maj. mw. M.A.D. Waalkens, Kon. luchtmacht, Leeuwarden; kap. P.G.M. Truren, Kon. luchtmacht, Veghel; kap. P.J. Beijer, Kon. luchtmacht, Zevenaar; kap. P. van Zanten, Kon. luchtmacht, Blomberg (BRD); kap. J.A.A.M. Verhoeven, Kon. luchtmacht, Uden; kap. W. de Regt, Kon. luchtmacht, Soest; eerste-luit. H.C.P. Weijers, Kon. luchtmacht, Den Haag; eerste-luit. J.H.H. Schoof, Kon. luchtmacht, Den Haag.

Ridder Orde Oranje-Nassau: P.A.R.L. Bloemen, tolk/vert. AFCENT, Brunssum; C. Mulder, hfd. bur. bouwtechniek Dienst Gebouwen, Hattem; M.H. Boerstoel, Kon. luchtmacht, Benschop; J.C. Burger, oud-coördinator dir. materieel Kon. landmacht, Zoetermeer; H.G. Jansen, oud-hfd. prod.besturing 770 Verzorgingscommando, 't Harde; H.O. Leidelmeijer, techn. medew. Kon. landmacht, Pijnacker; D. Voerman, plv. hfd. bij dienstplichtzaken, Amstelveen; B.A. Schelling, Rijswijk.

DEFENSIE EN JUSTITIE

Officier Orde Oranje-Nassau: mr. T.C. van Gelder, Blesdijke, vrz. Ned. Marineraad.