Brinkman komt niet in Brandpunt

Voor lijsttrekker Brinkman van het CDA zal er zondag geen liefdeslied klinken in het KRO-programma Brandpunt. Brinkman wil niet meer met verslaggever F. de Poel praten omdat hij die verantwoordelijk stelt voor de wijze waarop het KRO-programma Reporter zijn commissariaat bij het bedrijf Arscop in opspraak heeeft gebracht. Volgens Brinkman was er sprake van een “misselijk makend” programma.

Brinkman wilde niet, en andere CDA'ers mochten niet. Brinkman wenste niet dat een vervanger, bijvoorbeeld de nummer twee op de kandidatenlijst, Yvonne van Rooy, zich door De Poel zou laten ondervragen. De KRO zendt nu een gewone actualiteitenrubriek uit. De omroep wenste niet te zwichten voor de eis van Brinkman een andere interviewer in de plaats van De Poel aan te wijzen. De KRO vond dat “een ongebruikelijke inmenging”.

Brinkman is daarmee de enige lijsttrekker van de grote partijen die niet in de serie verkiezingsuitzendingen van Brandpunt verschijnt. De KRO deed de afgelopen weken een aantal voorstellen over de Brandpunt-uitzending van zondag, maar die konden de lijsttrekker van het CDA niet van mening doen veranderen. Brinkman mist nu een kostbaar uur zendtijd, twee dagen voor de verkiezingen. (KG)

    • Mark Kranenburg
    • Koen Greven
    • Kees van der Malen
    • Frank van Empel