Amerikaanse spion krijgt levenslang

ALEXANDRIA, 29 APRIL. Aldrich Ames, de hoogste functionaris van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA die ooit is opgepakt wegens spionage voor de Russen, is gisteren veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf zonder mogelijkheid van vervroegde vrijlating.

De 52-jarige Ames, die meer dan dertig jaar in dienst van de CIA is geweest en in februari werd aangehouden, heeft meer dan negen jaar voor de Sovjet-Unie gespioneerd en wist de identiteit vast te stellen van negen Sovjet-functionarissen die voor de Verenigde Staten spioneerden. Vier van hen zijn daarna door de Sovjet-spionagediensten gearresteerd en later geëxecuteerd. Ames zou ook geheime Amerikaanse documenten hebben doorgespeeld, eerst aan de Sovjet-Unie en later aan Rusland, en daarvoor een bedrag van twee miljoen dollar hebben ontvangen. (AP)