Alliantie Hit Groep en Thyssen Draht

De samenwerking tussen de Nederlandse Hit Groep en de Duitse Thyssen Draht is rond. Er komt een nieuw draadbedrijf, waarvan Hit Groep 70 procent krijgt en Thyssen Draht 30 procent. In de nieuwe houdstermaatschappij, Nedri Draht, worden de Nederlandse Draadindustrie NDI uit Venlo en Nedri Industriedraht ondergebracht. Hierdoor ontstaat een bedrijf met een omzet van 190 miljoen gulden en 450 medewerkers. De spanstaalactiviteiten worden geconcentreerd in Venlo onder de naam Nedri Spanstaal. De activiteiten op het gebied van industriële draden worden in Hamm geconcentreerd.

De Hit Groep is dit jaar verzelfstandigd uit Hoogovens en bestaat uit zeven bedrijven met totaal duizend werknemers die vooral leveren aan de bouw en aan de machine- en apparatenbouwindustrie.