Foto Manifestatie Eindhoven

Ruim 40 foto-tentoonstellingen maken van 1 tot 29 mei Eindhoven tot fotostad.

De tentoonstellingen worden omlijst door een serie workshops, lezingen, filmvertoningen en andere activiteiten. Drie internationale tentoonstellingen in De Witte Dame (Mathildelaan 1) vormen het hart van de Foto Manifestatie Eindhoven. 'Flesh & Blood' is een expositie waarvoor 66 fotografen uit de VS en Europa, onder wie Raymond Depardon, Elliott Erwitt, David Hockey, Annie Leibovitz en Diana Blok, hun families portretteerden. Verder zijn er overzichtstentoonstellingen van Jeff Jacobson en Don McCullin. Op de overige exposities is werk te zien van onder anderen Kors van Bennekom, Gon Buurman, Martien Coppens, Maarten Corbijn en Gina Kranendonk en ook van amateurfotografen. De workshops zijn al volgeboekt, maar voor de lezingen van Johan van der Keuken (6 mei) en Joan Wakelin (25 mei) en voor de multi-mediaperformance Paul en Menno Nooijer (8 mei) zijn nog wel plaatsen. Op het filmprogramma staan onder meer films van Johan van der Keuken. Geoefende amateurs en beginnende beroepsfotografen kunnen op 28 mei hun portfolio laten bespreken. Er is verder een fotowedstrijd rond het festivalthema 'Mens en omgeving', waarvan alle inzendingen op grootbeeldschermen zullen worden vertoond tijdens de afsluitende 'Fotofinish' op 29 mei in het Philips Stadion. Naast het fotoboek 'Eindhoven, aspecten van een stad' verschijnt een catalogus met 50 losbladige foto's van deelnemende fotografen. Inl 040-755023.