Architectuurtocht

Architectuurwandelingen in en rond het Rotterdamse Museumpark, t/m oktober elke zondag om 12u. Inl en res 06-34034065 (50 ct p.m.).

Archicenter Rotterdam organiseert vanaf 1 mei iedere zondag een architectuurwandeling door het Museumpark in Rotterdam. Onder begeleiding van gidsen begint de wandeling zondags om 12u aan de voet van de toren van het Museum Boymans-Van Beuningen. De tocht duurt ongeveer twee uur. Het Museumpark is op bouwkundig gebied een van de interessantste gebieden in Rotterdam. Om het park, dat is ontworpen door Rem Koolhaas en de Fransman Yves Brunier, liggen veel bijzondere gebouwen zoals het Museum Boymans-van Beuningen, de Kunsthal, het Nederlands architectuurinstituut, de Remonstrantse kerk en de witte villa's van het Nieuwe Bouwen. Het gebied vormt een staalkaart van architectuurstijlen en -opvattingen. Tijdens de wandeling worden de gebouwen uitvoerig bekeken en onderling vergeleken. Kaarten voor de wandeling kosten ƒ 12,50 per persoon en zijn af te halen bij de VVV-kantoren aan de Coolsingel en in de hal van het Centraal Station. Het is niet mogelijk om ter plaatse nog in te schrijven voor een wandeling.