Venezuela: topbankier weg

KARAKAS, 26 APRIL. De directeur van de centrale bank in Venezuela is gisteren afgetreden na een meningsverschil met de regering.

Volgens de directeur, Ruth de Krivoy, doet de regering te weinig om het banksysteem te verbeteren en de economie uit het slop te trekken. Het aftreden kwam aan de vooravond van een economisch meerjarenplan van de regering. Volgens de bankdirecteur toornde de regering haar pogingen om de geldkoers te stabiliseren en de inflatie te verlagen. De regering zoekt naar mogelijkheden om de rente te verlagen om de economie te laten opleven en het bankensysteem te redden, dat miljarden dollars aan staatssteun ontving. De Krivoy heeft in de twee jaar dat zij in functie was een streng monetair beleid gehanteerd voor verlaging van de inflatie en de bescherming van buitenlandse reserves. (Reuter)