Ultimatum in oliecrisis Nigeria

LAGOS, 26 APRIL. Het militaire regime in Nigeria heeft het staatsoliebedrijf een week de tijd gegeven om het brandstoftekort op te heffen.

De regering dreigt met drastische maatregelen het probleem zelf op te lossen wanneer over een week het verkeer nog steeds stilligt. Door het tekort aan brandstof in Nigeria, één van de grootste producenten van ruwe olie, is grote chaos ontstaan in de grote steden. Voor de benzinestations staan kilometerslange files. In de stad Lagos braken gevechten uit tussen automobilisten die met jerrycans benzine proberen te bemachtigen. Veel werknemers bleven thuis door gebrek aan bezine en openbaar vervoer. Het tekort is ontstaan door de onregelmatige produktie van de vier grote raffinaderijen. De autoriteiten wijten dat smokkel van olie naar het buitenland waar de prijs hoger is. (Reuter)