Tolsteeg naar de beurs

Vanaf 20 mei worden aandelen Beleggingsmaatschappij Tolsteeg op de officiële markt in Amsterdam genoteerd.

De introductie gaat samen met de uitgifte van 27.203 aandelen, waarop tot 18 mei kan worden ingeschreven. Tolsteeg is afkomstig uit de Noro-stal van de familie Fentener van Vlissingen (SHV) en is in 1985 opgericht.

Tolsteeg belegt haar vermogen in kleine en middelgrote Nederlandse bedrijven met notering op de Amsterdamse effectenbeurs. Belegging geschiedt bij voorkeur in vijf-procents-belangen, zodat er over koerswinsten en dividenden geen vennootschapsbelasting verschuldigd is. De portefeuille omvat op het ogenblik dertien deelnemingen, waaronder Athlon, Bam, Braat, Eriks, Nedap en Nedcon.

Na de emissie zal het eigen vermogen van Tolsteeg zijn toegenomen tot ruim 110 miljoen gulden. In 1993 klom het eigen vermogen van 62,5 miljoen tot 84,1 miljoen gulden. Het aantal uitstaande aandelen bleef staan op 264.530. De intrinsieke waarde per aandeel steeg met 24,4 procent van 255,36 tot 317,78 gulden.