Stichting wikkelt ondergang van verzekeraar Vie d'Or af

ROTTERDAM, 27 APRIL. De Verzekeringskamer heeft een aparte stichting opgericht om aansprakelijkheidsclaims in verband met de ondergang van de kleine verzekeraar Vie d'Or te innen. De stichting moet verder dubieuze leningen van Vie d'Or innen en een sociaal plan bij de verzekeraar uitvoeren, zo heeft de Kamer, die toezicht houdt op verzekeraars, gisteren bekend gemaakt.

Voor het bestuur van de stichting Vie d'Or mogen de belangenverenigingen van gedupeerde polishouders ook een kandidaat benoemen. De overige vier leden zijn gepensioneerde managers uit de verzekeringsbranche onder leiding van mr. J. van Rijn (ex-ING).

Vie d'Or moest eind vorig jaar uitstel van betaling aanvragen. Tegen een veertiental betrokkenen, onder wie de voormalige president-directeur Frans M., loopt inmiddels een gerechtelijk vooronderzoek. De verzekeringsportefeuille van Vie d'Or is overgenomen door Twenteleven, een dochter van Levob. De opbrengsten van de stichting komen ten goede aan de polishouders.