Schönberger weg bij HF

AMSTERDAM, 27 APRIL. Elmer Schönberger, sinds zes jaar de muziekprogrammeur van het Holland Festival, legt zijn functie neer na de komende editie van het festival en gaat dan voornamelijk werken als muziekpublicist. Zoals al eerder bekend was, vertrekt ook dansprogrammeur Marc Jonkers. Hij gaat werken in Berlijn, maar blijft leider van het tweejaarlijkse Holland Dance Festival in Den Haag.

Of Schönberger en Jonkers worden vervangen is volgens HF-directeur Jan van Vlijmen “nog niet actueel”. Voor de komende twee festivals zal hij geen opvolgers aanstellen, omdat de muziek- en dansprogrammering daarvan al grotendeels rond is. Ook wil Van Vlijmen zijn eventuele opvolger de mogelijkheid geven zijn medewerkers zelf uit te zoeken. Van Vlijmens contract loopt tot en met het festival in 1996.

Schönberger was medeverantwoordelijk voor programma's als de Nieuwe Chinese muziek (1994), Amerikaanse muziek (1993), Russische en Baltische muziek (1992), Muziek uit Spanje (1991), Neues vom Tage (1990), Eigentijdse muziek uit de Sovjetunie (1989). (ANP)