Huiskamervraag: komt Elco of niet?

De KRO zou er een aardige huiskamervraag van kunnen maken. Welke CDA-politicus laat zich zondagavond in het verkiezingsprogramma van Brandpunt ondervragen? Lijsttrekker Elco Brinkman zei afgelopen weekeinde het interview te zullen mijden als hij tegenover Fons de Poel plaats zou moeten nemen. De Brandpunt-redacteur was immers verantwoordelijk voor de uitzending van het programma Reporter, waarin op 8 april Brinkmans commissariaat bij het bedrijf Arscop aan de kaak werd gesteld.

De KRO bereidt zich ondertussen nog steeds voor op een uitzending rondom de geplaagde nummer één van de christen-democraten. “We gaan nog steeds uit van de oorspronkelijke opzet”, zei een woordvoerder van de KRO vanmorgen. Dat betekent een interview met Brinkman. “We moeten nog een aantal misverstanden uit de weg ruimen. Er zullen in elk geval concessies moeten worden gedaan.” Die lijken, gelet op Brinkmans uitspraken in het weekeinde, van de KRO te moeten komen. Dus geen Fons de Poel of een andere medewerker van Reporter.

De tijd dringt. De omroep heeft inmiddels een aantal noodscenario's voor het geval een andere CDA-afgevaardigde komt. De KRO ziet Yvonne van Rooy, nummer twee op de CDA-lijst, als meest logische alternatief. “Maar er zijn nog vijftig Kamerleden en een hoop oud-ministers en staatssecretarissen bij het CDA”, zegt de woordvoerder van de KRO. (RS)

    • Rob Schoof
    • Kees van der Malen
    • Yaël Vinckx