Bayer: weer winst in eerste kwartaal

Het Duitse chemie- en farmacieconcern Bayer behaalde in het eerste kwartaal van dit jaar een winstgroei van 18 procent.

De winst voor belastingen kwam uit op 755 miljoen mark, zo laat de onderneming zijn aandeelhouders weten. Vorig jaar werd Bayer in de eerste drie maanden geconfronteerd met een winstdaling van 21 procent tot 640 miljoen mark.

Met de winstgroei zit Bayer precies op de lijn die bestuursvoorzitter Manfred Schneider voorspelde. Hij gaat voor dit jaar uit van een winstverbetering van 15 tot 20 procent. Vorig jaar kreeg Bayer een winstdaling van 12,6 procent te verwerken. De omzet nam in het eerste kwartaal toe met 6 procent tot 11 miljard mark. De groei kwam vooral tot stand door een grote volumevraag en de opleving van de economie in het buitenland. Het herstel van Bayer deed zich voor in alle divisies. Het totale aantal werknemers verminderde in vergelijking met eind december met 1600 tot 150.300.