NIEUWE AARDAPPELS MET CITROENBOTER (I)

Nieuwe aardappels liggen al weer een aantal weken in de groentewinkel. Omdat het seizoen kort is en ik de nieuwe aardappel als een ondergewaardeerde groente beschouw, volgt hier het eerste recept uit een serie van drie met een andere kijk op deze groente.

Voor 4 personen:

20 kleine, stevige nieuwe aardappels (circa 750 gram), schoongeborsteld

50 gram boter

3 eetlepels olijfolie

1 dessertlepel geraspte citroenschil

snufje nootmuskaat

zout en versgemalen peper

2 eetlepels gehakte snijpeterselie

1 eetlepel gesnipperde bieslook

2 theelepels vers citroensap

Kook de nieuwe aardappels gaar in circa 15 tot 20 minuten in gezouten kokend water. Giet de aardappels af. Doe de boter, olie, citroenschil, nootmuskaat, wat zout en peper, peterselie en bieslook in de pan met de aardappels en laat alles op een laag vuur doorwarmen zonder te koken. Schep de aardappels om zodat ze rondom met de saus bedekt worden. Schep ze vlak voor het opdienen om met het citroensap.

    • Kim Maclean