Moslim-extremist in Egypte gedood

KAIRO, 26 APRIL. De Egyptische politie heeft gisteren de meest gezochte moslim-extremist van het land bij een vuurgevecht gedood. Het gaat om Talaat Yassin Hammam, de leider van de militaire vleugel van de radicale oppositiebeweging Gama'a al-Islamiyya. Volgens een politiewoordvoerder had Hamman zich met zes andere Gama'a-leden verschanst in een flat in een voorstad van Kairo. Toen veiligheidstroepen gisteren wilden overgaan tot arrestatie zouden de extremisten het vuur hebben geopend, dat werd beantwoord door de politie. Alle zeven Gama'a-activisten vonden de dood; aan de zijde van de politie vielen geen slachtoffers. Hamman werd in 1992 bij verstek ter dood veroordeeld wegens lidmaatschap van de verboden Gama'a, die met geweld een islamitische staat van Egypte wil maken. Bij aanslagen van moslim-extremisten zijn de afgelopen twee jaar zeker 370 mensen in Egypte om het leven gekomen. (Reuter)