Dreigbrief voor Graf

HAMBURG, 26 APRIL. Kort voor het begin van het tennistoernooi van Hamburg heeft de politie een anonieme dreigbrief ontvangen aan het adres van Steffi Graf. In het met 'Waarschuwing' betitelde schrijven stond onder meer het volgende: “Als Steffi in Hamburg speelt, komt er een nieuwe aanslag. Ook anderen kunnen het slachtoffer worden, want wij spelen niet met keukenmessen.”

Een jaar geleden werd de toenmalige nummer één van de wereld, Monica Seles, op het complex met een mes in de rug gestoken door een gestoorde fan van Graf.

Graf reageerde gisteren op een persconferentie koel op de consternatie. “Ik heb geen angst voor een aanslag. Ik neem het niet zo ernstig op. Dat is een deel van de prijs die ik betaal voor de roem.” Graf was aanvankelijk niet van plan in Hamburg mee te doen. “Ik kom toch in actie, zodat iedereen kan zien dat ik geen trauma heb overgehouden aan de gebeurtenissen van vorig jaar.” (Foto AP)