Training helpt gemotiveerde Van Iwaarden

Niels van Steenis en George van Iwaarden waren dit weekeinde op de Randstad Regatta op de Bosbaan de snelste combinatie van de tien roeiers die samen de Holland Acht vormen. Bij de eerste twee- kilometerwedstrijden van het seizoen won het duo zaterdag de 'twee zonder stuurman' en gisteren met Jaap Krijtenburg en Ronald Florijn de vier zonder. De Acht gaat pas in juli samen in een boot en vaart tot die tijd in zogenaamde 'kleinere' nummers: met z'n tweeen of vieren in de boot.

In de strijd om acht bankjes wordt dit jaar iedere training en iedere onderlinge wedstrijd serieus genomen. Van Iwaarden straalde breeduit toen de rest van de ploeg hem kwam feliciteren. Hij vindt het prettig dat er dit jaar competitie is om de plaatsen. “Ongemerkt ben je meer gemotiveerd als er een ploeg naast je ligt bij de training.” De groep roeiers traint in vijf vaste tweeen. “Het schema schrijft tien trainingen per week voor”, zei Van Iwaarden. “Maar het is niet verboden harder te trainen. Wij trainen dertien keer.” Pepijn Aardewijn won in zijn nieuwe boot gemakkelijk de skiff. Bij de vrouwen won Irene Eijs de skiff en met Jose de Groot de dubbeltwee. Cindy Rip won de lichte skiff. In de twee zonder versloegen Rita de Jong en Elien Meijer het WK-duo Muriel van Schilfgaarde en Femke Boelen.