Siemens: opleving in eerste halfjaar

Het Duitse elektro- en elektronicaconcern Siemens heeft in de eerste helft van zijn op 1 oktober begonnen boekjaar negen procent meer orders binnengehaald dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Het totale bedrag aan nieuwe orders kwam uit op 44,4 miljard mark, zo heeft het bedrijf vandaag meegedeeld.

De orderontvangst uit het buitenland schoot met 21 procent omhoog tot 26,9 miljard mark. Daarentegen kwamen uit het binnenland zes procent minder bestellingen binnen: 17,5 miljard mark.

De omzet van concern nam in de eerste zes maanden van het nieuwe boekjaar met 3 procent toe tot 38,0 miljard mark. In het binnenland kreeg Siemens een omzetvermindering van 9 procent tot 15,6 miljard mark te verwerken. Daartegenover stond een omzetgroei van 13 procent tot 22,4 miljard mark in het buitenland.

De winst na belastingen bleef in de eerste zes maanden met 879 miljoen mark op hetzelfde peil als vorig jaar toen Siemens 877 miljoen mark verdiende. Het totale aantal medewerkers nam met 6000 toe tot 397.000. De personeelssterkte in Duitsland werd evenwel teruggebracht met 5000 tot 233.000.