Robeco groep met nieuw winkelfonds

Met ingang van vandaag staat de inschrijving open op aandelen van Rodamco Retail Nederland, een iniatief van de Robeco groep.

Aandeelhouders Rodamco krijgen bij de toewijzing een voorkeursbehandeling. Het nieuwe 'closed-end' vast-goed beleggingsfonds zal van 10 mei af worden genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs.

De portefeuille van Rodamco Retail Nederland bestaat uit 135 individuele winkels en acht kleinere warenhuizen met een gezamenlijk marktwaarde van 450 miljoen gulden. Vrijwel alle panden liggen in de belangrijkste winkelstraten van 35 grote en middelgrote steden in Nederland. Alle panden zijn volledig verhuurd; er is geen leegstand in de portefeuille. De huurcontracten hebben een gemiddelde looptijd van ruim acht jaar en zijn geïndexeerd met de inflatie. Bij voldoende belangstelling zullen - naast de uitstaande 4,2 miljoen aandelen - drie miljoen nieuwe stukken worden uitgegeven. Bij een tiental institutionele beleggers zijn reeds 1,3 miljoen aandelen op emissievoorwaarden voorgeplaatst. Voor vrije inschrijving staan 1,7 miljoen aandelen ter beschikking. De Rodamco-divisie Rodamco Continental Europe zal op 400.000 aandelen inschrijven en - afhankelijk van de particuliere belangstelling - haar inschrijving terugbrengen ten gunste van de andere inschrijvingen.

De uitgiteprijs bedraagt 98 gulden. Dat is circa 5 procent boven de intrinsieke waarde. De inschrijvingsperiode loopt op 6 mei om 15.00 uur af. De stortingsdatum is 20 mei.