Premier Rabin bezoekt Rusland

JERUZALEM, 25 APRIL. De Israelische premier Yitzhak Rabin is gisteren voor een vierdaags bezoek aan Rusland aangekomen, enkele dagen na het bezoek van PLO-leider Arafat aan Moskou. Rusland is een van de sponsors van het vredesproces in het Midden-Oosten, maar heeft tot dusverre een veel minder actieve rol daarin gespeeld dan de mede-sponsor, de Verenigde Staten. Rabin zei voor zijn vertrek te streven naar grotere Russische betrokkenheid, mede gezien de actievere Russische buitenlandse politiek van de laatste tijd. De Russische minister van buitenlandse zaken, Andrej Kozyrev, bezocht vorige maand Israel met eigen ideeën voor het weer op gang brengen van de toen bevroren Israelische-Palestijnse onderhandelingen, maar werd toen beleefd weggestuurd. Een ander belangrijk onderwerp van gesprek wordt de joodse emigratie uit Rusland. (Reuter)