Extra agenten gezocht voor het hoogseizoen

NOORDWIJK, 25 APRIL. De politie in het district Duin- en Bollenstreek zoekt zes agenten van het regiokorps Hollands Midden om tijdens het hoogseizoen tijdelijk in het kustgebied te komen werken. Met het extra personeel hoopt de politie het hoofd te kunnen bieden aan de verwachte zomerdrukte.

De zes politie-agenten krijgen een zes weken lang gratis een sta-caravan voor het hele gezin. In ruil daarvoor moet de agent vier weken lang in Noordwijk of Noordwijkerhout werken. De laatste twee weken kan de agent zich bij het gezin voegen. De standplaatsen kosten het politiekorps elk veertig gulden per dag. Inmiddels zijn voor de drukke zomerperiode drie caravans gehuurd.

Het district Duin- en Bollenstreek heeft gewoonlijk 76 politiemensen 'op straat'. In het hoogseizoen loopt dat aantal met een kwart terug, aldus een woordvoerder op het politiebureau in Noordwijk. “In diezelfde periode zijn er in Noordwijk ongeveer 60.000 toeristen. We hebben elk jaar een structureel tekort aan mensen in deze tijd.”

De toeristenstroom aan de Zuid-Hollandse kusten bezorgt de politie veel werk. “We hebben juist in de zomer veel aangiften van kleine vergrijpen, zoals auto-inbraken”, aldus de politie. Verder brengt een groot aantal evenementen in de badplaats veel werk met zich mee. De politie-agenten uit het korps Hollands Midden die zich voor het vakantie-aanbod naar de Noordwijkse camping 'Carlton' laten lokken zullen ook worden ingezet om het fenomeen 'wildkamperen' te bestrijden. “De laatste jaren hebben we de situatie redelijk onder controle gekregen”, zegt de woordvoerder. “Dat willen we graag zo houden.”