Buitenlands voetbal; Italie

In Italië is Internazionale nog steeds niet uit de degradatiezorgen. Inter speelde in San Siro met 2-2 gelijk tegen AS Roma. Met nog een speeldag voor de boeg staat de club van Bergkamp en Jonk twee punten boven de degradatiestreep. Hoe sterk het Italiaanse clubvoetbal is, blijkt uit Inters finaleplaats in het UEFA-cuptoernooi. Morgen speelt de Milanese club uit bij Austria Salzburg.

In de Serie A zijn er nog een of twee plaatsen te vergeven voor Europees voetbal. Kampioen AC Milan en bekerhouder Sampdoria hebben zich al geplaatst. Juventus, Lazio Roma en Parma maken aanspraak op het UEFA-cuptoernooi. Wint Parma ook de Europa Cup 2, dan worden twee clubs uit het rijtje Torino, Napoli, AS Roma en Foggia toegevoegd aan het derde bekertoernooi. Napoli en Torino beginnen de laatste dag met 34 punten, AS Roma en Foggia volgen met 33. In Engeland lijkt Manchester United op weg naar de tweede opeenvolgende landstitel. De Fransman Eric Cantona, die voor twee rode kaarten vijf wedstrijden schorsing kreeg, maakte beide goals in de derby tegen Manchester City, 2-0. United voert de ranglijst aan met twee punten voorsprong op Blackburn Rovers, dat gisteren gelijkspeelde tegen QPR: 1-1. Shearer zette Blackburn vlak voor rust op 1-0, zes minuten voor tijd viel de tegentreffer van Ready. United heeft ook nog een wedstrijd te goed.