Zojuist verschenen; vertaald

Ernesto Che Guevara: Op de motor door Latijns Amerika. Dagboek van een reis 168 blz., Van Gennep Amsterdam/Libertas Mol, vert. Arie Sneeuw (Che Guevara 1951), ƒ 29,50

De uitgeverij van de vorige week overleden Amsterdamse uitgever Rob van Gennep heeft in samenwerking met Libertas Mol een uit 1951 daterend reisdagboek van Che Guevara uitgebracht waarin de latere volksheld van de Cubaanse revolutie zijn politieke ontwikkeling schetst. De 24-jarige Ernesto, die dan nog geen Che heet, begint als 'Easyrider' aan zijn tocht over het Latijnsamerikaanse continent en keert een jaar later als politieke revolutionair in Havana terug. Het dagboek is een onderdeel van het Archivo personal del Che in Havanna, Cuba. De vader van de auteur heeft een voor- en nawoord toegevoegd.