Verdachte in grote hasjzaak vrijgelaten

AMSTERDAM, 23 APRIL. Van de vijf personen die in Amsterdam voor de rechtbank terechtstaan in de grootste hasjzaak die er ooit in Nederland is geweest, is gisteren de derde verdachte in voorlopige vrijheid gesteld.

De 44-jarige L.E. T., door het openbaar ministerie omschreven als “chef van de afdeling vervoer” van de organisatie, hoefde gisteren niet naar het huis van bewaring terug te keren. Eergisteren had de officier van justitie nog zes jaar tegen hem geëist. Eerder was de 55-jarige zakenman, W.S., in voorlopige vrijheid gesteld. Hij wordt ervan verdacht voor de organisatie grote bedragen te hebben overgeboekt. De vriendin van de hoofdverdachte mocht al eerder naar huis gaan. T. maakte van zijn recht op het laatste woord gebruik om te zeggen dat hij misschien “bepaalde personen” kende, maar geen crimineel was. Hij verwees ter staving naar zijn lidmaatschap van de Rotary. Uitspraak op 6 mei.