Ramsj

M. Rosine de Dijn: Culinair calendarium, mythen en mysteries. Met historische recepten bewerkt door het 'Scholteshof'

Kosmos 1991, van ƒ 125,- voor ƒ 59,90. Scheltema Holkema Vermeulen, Amsterdam

Groot gebonden boek met illustraties uit o.a. het Getijdenboek van Dresden en met kleurenfoto's van landschappen en pannen en borden met eten. Hier en daar een gedicht: Aardige recepten die te maken hebben met de maand van het jaar. De teksten bevatten veel volkse gezegdes als: Wat de maand juli niet kookt, kan september niet braden. Een ideaal boek om met Ko van Dijkstem aan tafel uit voor te lezen. Menige bespiegeling leidt tot vrolijkheid en hilariteit. Over april schrijft Rosine de Dijn: “De natuur herleeft. De kleuren zingen. April zet haar deur open. In de zonnige zatte lentemaand groeit het nukkige leven”.

    • Anne Scheepmaker