Medvedev verslaat in marathon Courier

MONTE CARLO, 23 APRIL. Twee van de grootste tennistalenten uit de voormalige Sovjet-Unie, de Rus Jevgeni Kafelnikov (20) en de 19-jarige Andrej Medvedev uit de Oekraïne, staan in de halve finales van het graveltoernooi in Monte Carlo tegenover elkaar.

Kafelnikov schakelde na de Amerikaan André Agassi en de Duitser Michael Stich, eerste op de plaatsingslijst, de Tsjech Rikl uit: 7-6 6-3. Medvedev, deze winter aan de kant wegens een knieblessure, had de betere zenuwen in een marathongevecht met de Amerikaan Jim Courier: 6-7 7-5 7-6. De partij vergde drie uur en negentien minuten. Later op de avond bereikten ook Stefan Edberg (winst op Muster) en Sergi Bruguera (winst op Ivanisevic) de halve finales.

Jan Siemerink bereikte in het toernooi van Seoul de halve finales. De Rijnsburger, zesde geplaatst, had weinig moeite met de als vierde gerangschikte Australiër Jamie Morgan: 6-2 6-4. Vandaag treft Siemerink de Britse veteraan Jeremy Bates die de Amerikaan Chuck Adams met 6-4 7-5 uitschakelde. De andere halve finale gaat tussen de Duitser Renzenbrink en de Amerikaan Tarango.