Loudon en Kok populair

Het Bureau Lagendijk heeft in opdracht van het managementblad FEM onderzocht hoe ondernemers van bedrijven met minimaal vijftig werknemers stemmen. De VVD krijgt de meeste stemmen van deze groep ondernemers; namelijk 46 procent tegen 42 procent in 1989.

Het CDA ziet zijn aanhang slinken van 40 procent in 1989 naar 32 procent nu. D66 boekt een kleine winst in vergelijking met 1989: 11 tegen 10 procent. De PvdA-aanhang stijgt van 5 tot 8 procent.

Uit de enquête - die na de gemeenteraadsverkiezingen van maart werd gehouden - blijkt dat minister Kok van financiën zeer populair is bij de ondernemers; 68 procent van de ondervraagden heeft 'veel vertrouwen' in de PvdA-leider en 14 procent heeft 'weinig vertrouwen'. Met een saldo van 54 staat hij op de derde plaats. Loudon, de vertrekkende bestuursvoorzitter van Akzo is van het lijstje met politici en ondernemers die de respondenten werden aangereikt de topscorer.