Hillary Clinton erkent fouten

WASHINGTON, 23 APRIL. Hillary Clinton, de vrouw van de Amerikaanse president, heeft gisteren erkend fouten te hebben gemaakt bij de afwikkeling van de Whitewater-affaire.

In een vraaggesprek van meer dan een uur met een aantal journalisten zei ze zich verantwoordelijk te voelen voor de verwarring die is ontstaan over de investeringen die het echtpaar in de tijd in Arkansas had gedaan. Dat ze onvoldoende had ingespeeld op de vragen die bij de media leefden, weet ze aan gebrek aan ervaring met 'Washington' en ze verklaarde door de affaire leergeld te hebben betaald. Ze zei geen informatie te hebben dat enig geld van een spaarbank in Arkansas naar de verkiezingskas van haar echtgenoot zou zijn gegaan tijdens de campagne voor de gouverneursverkiezingen in 1984. Ook zei ze geen financiële voorkeursbehandeling te hebben gekregen vanwege het feit dat ze de vrouw van de gouverneur was. (Reuter, AP, AFP)