Gebroken arm stuit kampioen nog niet

ROTTERDAM, 23 APRIL. De wereldkampioen snooker Stephen Hendry heeft ondanks een gebroken linkerarm zijn partij in de derde ronde van het WK in Sheffield gewonnen. De Schot versloeg de Engelsman Dave Harold met 13-2. Hendry gleed donderdagavond uit in de badruimte van zijn hotelkamer. In het ziekenhuis bleek er sprake van een breuk in de buurt van zijn elleboog. “Ik vreesde vanmorgen het ergste”, zei de topspeler na zijn partij.

Aan opgeven heeft Hendry nooit gedacht. Hij speelde met een pijnstillende injectie in zijn linkerarm. De rechter is zijn 'speelarm'. Hij had donderdag al een 7-1 voorsprong genomen op Harold. In één uur en 51 minuten slaagde hij erin de ontbrekende zes frames te winnen.

Hendry wil in Sheffield zijn vierde wereldtitel in vijf jaar winnen. Hij hoeft nu niet meer te spelen tot dinsdag. “Dan hoop ik dat het iets beter gaat.” Het zal volgens de doktoren drie tot vier weken duren voordat Hendry volledig hersteld is.

Het is niet de eerste keer dat Hendry met een pijnlijke kwetsuur moet spelen. In 1988 blesseerde hij zich voor een toernooi in Nieuw-Zeeland aan zijn hiel bij het uit bed stappen. Tijdens de voorafgaande persconferentie zat hij toen met zijn voet in een emmer koud water. De wedstrijden speelde hij vervolgens met badslippers aan. Hendry werd wel winnaar.

De wedstrijden van gisteren bij het WK werden alle overschaduwd door Hendry's opmerkelijke optreden. Voormalig kampioen John Parrott leverde een uitstekende prestatie door de talentvolle 18-jarige Ronnie O'Sullivan met 13-3 van de tafel te spelen.