Scherpe winstval Royal Nederland

Royal Nederland Verzekeringsgroep, onderdeel van de Britse Royal Insurance Group, heeft heeft in het afgelopen jaar een forse winstdaling laten zien, zo blijkt uit het jaarverslag over 1993.

De winst daalde vorig jaar scherp van 20,3 miljoen tot 8,1 miljoen gulden. Het bedrijfsresultaat zakte nog drastischer, van 30,8 miljoen tot 3,3 miljoen gulden. Vooral de schadeverzekeringen waren daar debet aan; het bedrijfsresultaat van dat segment verminderde van 27,3 miljoen tot 1,7 miljoen niettegenstaande een van 573,8 miljoen tot 605,5 miljoen gestegen premie-inkomen. Het negatieve bedrijfsresultaat op de levensverzekeringen ging van 2,1 miljoen naar 3,8 miljoen gulden, terwijl het premie-inkomen steeg van 53 miljoen tot 124,8 miljoen. Het totale premie-inkomen nam toe van 626,8 miljoen tot 730,3 miljoen. De verzekeraar rekent voor dit jaar op een stijging van de groepswinst.