RTL boekt 61 mln gulden jaarwinst

RTL 4 SA, het in Luxemburg gevestigde tv-zendbedrijf dat de programma's van de commerciële zenders van RTL verzorgt, heeft in 1993 een winst geboekt van 61 miljoen gulden. De winst beweegt zich in een stijgende lijn. In 1992 was het netto resultaat 56 miljoen, het jaar daarvoor 43 miljoen gulden. Vóór belastingen bedroeg de winst vorig jaar 94 miljoen. In de cijfers zijn de startkosten van het in 1993 begonnen station RTL 5 verrekend.

Eind 1993 kon RTL 4 worden ontvangen door 5,86 miljoen kabelhuishoudens en bezitters van schotelantennes in Nederland en Luxemburg. RTL 5, dat in oktober met tv-uitzendingen begon, is geheel gefinancierd door RTL 4 SA. Het nieuwe station RTL 5 trekt naar verhouding veel minder kijkers, maar voldoet aan de bescheiden verwachtingen van het moederbedrijf. Volgens een woordvoerder wordt er gerekend op een lange aanloopperiode.